$ DOLAR → Alış: 3,53 / Satış: 3,55
€ EURO → Alış: 3,76 / Satış: 3,77

SON DAKİKA

2016 KPSS Tarih Çıkabilecek Sorular

2016 KPSS Tarih Çıkabilecek Sorular
  • 09.06.2016
  • 800 kez okundu
İşaret Dili Eğitimi

2016 KPSS Tarih’in ilk 3 Konusu ile ilgili hazırladığımız oldukça orjinal ve kaliteli bu sorulara mutlaka göz atınız. Bilindiği üzere 2014 KPSS’de çıkan tarih soruları herkesi büyük hal kırıklığına yaratmış ve birçok adayın tökezlemesine yol açmıştı.

ÖSYM artık KPSS Tarih’te direkt bilgi isteyen sorular sormaktadır. Bu sebeple hazırlanan sorular da ÖSYM’nin yeni soru sorma yöntemi baz alınarak sorulmuştur.

Soru- 1 : Aşağıdakilerden hangisi Orta Asya kültür merkezleri içinde en gelişmiş olan ve Orta Asya’nın en eski kültürüdür ?

A) Afanasyova – Anav

B) Karasuk – Tagar

C) Kelteminar – Andronova

D) Tagar – Anav

E) Anav – Afanesyova

Soru- 2 : Aşağıdaki devlet – meclis eşletirmelerinden hangisi yanlıştır ?

A) Peçenekler – Komenton Meclisi
B) Hazarlar – İhtiyar Meclisi
C) Avrupa Hun Devleti – Seçkinler Meclisi
D) Oğuzlar – Tırnek Meclisi
E) Tuna Bulgur Devleti – Nazırlar Meclisi

Soru-3 : Anadolu’yu Keşif Amaçlı ilk Türk akınını gerçekleştiren hükümdar ve devlet aşağıdakilerden hangisidir ?

A) 1.Kılıçarslan – Anadolu Selçuklu Devleti
B) Siemon – Tuna Bulgar Devleti
C) Uldız – Avrupa Hun Devleti
D) Bayan Han – Avarlar
E) Alparslan – Büyük Selçuklu Devleti

Soru-4 : Moğol hakimiyetini kabul eden ilk türk İslam boyu ve devleti aşağıdakilerden hangisidir ?

A) Çiğil – Peçenekler
B) Yağma Harzemşahlar
C) Karluk – Kırgız
D) İskitler – Hazarlar
E) Karluk – Anadolu Selçuklu Devleti

Soru- 5: Maniheizmin benimsenmesi sonucu Uygular aşağıdaki ünvanlardan hangisini kullanmaya başlamışlardır ?

A) İlig
b) Kağan
c) Hakan
d) İdikut
e) Ay tengri

Soru- 6 : Aşağıdaki hükümdarlık alametlerinden hangisi İslamiyet’ten sonra kullanılmıştır ?
A) Sorguç
b) Berge
C) Kur
D) Gaşiye
E) Örgin

Soru-7 : Ebul Feth, Hindistan Fatihi, Kudüs Fatihi, Doğunun ve Batının Sultanı ünvanlarını kullanan hükümdarlar sırasıyla aşağıdakilerden hangileridir ?

A ) Alparslan, Gazneli Mahmut, Selahattin Eyyubi, Tuğrul Bey

B) Selahattin Eyyubi, Tuğrul Bey, Alparslan, Gazneli Mahmut

C) Alparslan, Gazneli Mahmut, Tuğrul Bey, Selahattin Eyyubi

D) Alparslan,Tuğrul Bey, Selahattin Eyyubi, Gazneli Mahmut

Soru- 8 : ‘‘ Işıldayan İnci” olarak nitelendirilen yer aşağıdakilerden hangisidir ?

A) Semerkand
B) Kaşgar
C) Karakurum
D) Buhara
E) Tebriz

Soru- 9 : Orta Asya Türk Devletlerinde düşmanın durumunu öğrenmek için gönderilen keşif birliklerine ne ad verilir ?

A) Yelme
B) Akıncı
C) Sipahi
D) Alemdar
E) Gulam

Soru- 10 : Türkler ” Toprak Ana ” ifadesini aşağıdaki şehirlerden hangisi için kullanmışlardır ?

A) Ordubalık
B) Ötüken
C) Beş Balık
D) Karabalasagun
E) Karakurum

Soru -11 : Tarihçiler tarafından aşağıdaki şehirlerden hangisi için ” Zengin şehir ” ifadesi kullanılmıştır.

A) Buhara
B) Semerkant
C) Kaşgar
D) Nişabur
E) Balasagun

Tarih İçin Her Konuya Özel sorular paylaşmaya devam edecez, Bizi Takipte kalın.

Not: Cevaplar İçin Yorum kısmından İletişime geçebilirsiniz. Herkese Bol Doğrulu Günler…

CEVAP ANAHTARI

1) D
2) E
3) C
4) C
5) E
6) D
7) A
8) B
9) A
10) B
11) B

İstanbul Kariyer Merkezi
Polis Özel Harekat Mülakatlarında Neler Soruluyor ?
POMEM ve PÖH Mülakatlarında Neler Soruluyor ? Mülakata her başvuran çağırılır Şahsen başvuru kendi mülakat günü yapılır Gruplar halinde içeri...
MEB 4200 Sözleşmeli Öğretmen Atamalarına İlişkin Kontenjan Dağılımı ve Başvuru
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 4200 öğretmen atamasına ilişkin, Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğünün ” Suriyeli Öğrencilerin Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonu ”...
Öğretmen atama ihtiyacı artacak ve azalacak branşlar
2016-2017 Eğitim Öğretim yılı için MEB’in ders saatlerinde yapacağı çalışmalarla bazı branşların öğretmen açıkları, artacakken bazı  branşlarda öğretmen açıklarının azalacağı...
Teog’da Hangi Öğretmenler Görev Alacak? Ne Kadar Ücret Alınacak?
23-24 Kasım Tarihlerinde Yapılacak Olan Teog’da Hangi Öğretmenler Görev Alacak? Ne Kadar Ücret Alınacak? 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem...
KPSS-2016/6 Yerleştirme Sonucu Oluşan Taban Puanlar Açıklandı
  KPSS-2016/6 Tercih-Yerleştirme Sonucu Oluşan Taban Puanlar Açıklandı KPSS-2016/6 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler KPSS-2016/6 Taban Puanları  KPSS-2016/6 Yerleştirme Sonuçlarına...
KPSS 2016/7 Tercih Kılavuzu Yayımlandı
  Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesine tabi sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla...
2017 Öğretmen Adaylarının Bilmesi Gereken Eğitim Bilimleri Kavramları
  EĞİTİM BİLİMLERİ DERS NOTLARI   -Halk eğitimi, hizmetiçi eğitim, uzaktan eğitim gibi başlıklar YAYGIN EĞİTİM türüdür. -Eğitim sisteminin yenilenmesini...
Kpss A ve Kurum Sınavları İçin Adım Adım İzlenmesi Gereken Yollar
  KPSS A grubu mesleklere giriş için önce her yıl düzenlenen KPSS A sınavına girilir. Sınavda toplam 4 oturum vardır....
KPSS A Grubunda En İyi Meslekler ve Maaşları
KPSS A GRUBU ADAYLARININ BİLMESİ GEREKEN PUAN TÜRLERİ, MESLEKLER, MESLEK MAAŞLARI   A Grubu (Kariyer) Meslekler Hangileridir? KPSS A Grubu...
2016 DGS Taban Puanları Açıklandı
2016 DGS Taban Puanları Açıklandı 2016 DGS Yerleştirmeleri sonucu oluşan en büyük- en küçük puanlar, max-min taban puanlar aşağıda verilmiştir....
2016 DGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
  2016-DGS sonuçlarına göre; tercih yapan adayların yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme sonuçları, 16 Ekim 2016 tarihinde saat...
2016 KPSS Önlisans Soru ve Cevap Anahtarı Yayımlandı
  16 Ekim 2016 tarihinde uygulanan 2016-KPSS Ön Lisans Düzeyi Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarına,16 Ekim 2016 tarihinde saat...
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bütün Öğretmenlerin Mülakatla Alınacağını Açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kanal 7’de soruları yanıtladı İsmet Yılmaz’ın sorulara verdiği cevaplar: Neden Mülakatla öğretmen aldınız? Eğitimdeki en...
Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavından Başarılı Olmak İçin Kaç Puan Almak Gerekiyor?
Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavından Başarılı Olmak İçin Kaç Puan Almak Gerekiyor? 18 Aralık 2016 tarihinde yapılacak MEB Aday öğretmenlik sınavında...
2016 KPSS Önlisans Sınavına Girecek Adayların Dikkat Etmesi Gerekenler
2016 yılı KPSS Önlisans sınavı bu hafta sonu, Pazar günü yapılacak. Sınav saat 09:30’da başlayacak. Sınav süresi iki saat yani...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ